-
1. El concepto, los fundamentos y los marcos de los derechos y las libertades legítimas del pueblo en el sistema de la República Islámica de Irán y su comparación con otros sistemas jurídicos
- - 1.2. Análisis de los fundamentos de los derechos del pueblo y de las libertades legítimas en el pensamiento islámico y crítica de los fundamentos de otros sistemas jurídicos
- - 1.3. Marcos y valores que rigen las libertades legítimas (moral, justicia, independencia, seguridad, conveniencia, orden público, interés público, etc.)
- - 1.4. Análisis de ejemplos de los derechos del pueblo y de las libertades legítimas

دکتر عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان، در این مراسم ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت زهرا (س) و همچنین گرامیداشت سالروز تصویب قانون اساسی گفت: قانون اساسی اهمیتش بر هیچ کس پوشیده نیست و البته این روزها هم اقدامات خوبی برای بزرگداشت سالروز تصویب آن انجام شد و آقای طحان نظیف، (سخنگوی شورای نگهبان) هم در این جهت تلاش های بسیار کردند.
وی افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی یک منشور ملی- دینی است. منشوری است مشترک بین همه شهروندان جمهوری اسلامی ایران و باید برای پاسداشت آن تلاش کرد.
عضو حقوقدان و رییس پژوهشکده شورای نگهبان در ادامه خاطرنشان کرد: علاوه بر ویژگی های خاصی که قانون اساسی بر اساس دین محوری و مردمباوری دارد باید در اجزای این قانون غور بیشتری صورت بگیرد.یکی از بحث های قانون اساسی که به عنوان پایهای گفته میشود، آزادیهایی است که در آن مطرح شده است.
دکتر کدخدایی در ادامه گفت: در مراکز دانشگاهی ما این مباحث کمتر ترسیم و پردازش شده است و همت بیشتری را میطلبد. یکی دیگر از بحث هایی که من در جاهای مختلف مطرح کردهام پنهان بودن و پردازش کمتر به اندیشههای مقام معظم رهبری در این حوزه است. رهبری فارغ از سکانداری کشور، به عنوان یک مفسر و عالم، نظرات عمیقی در این مسائل دارند و ما باید پردازش بیشتری در این حوزهها داشته باشیم.
وی ادامه داد: یکی از محورهای قانون اساسی ما دین محور بودن و مردم پایه بودن این قانون است. قانون اساسی کشور تضمین کننده حقوق و آزادیهای مردم کشور است. برخلاف قانون اساسی ما، غربیها با ادعاهای آزادی و حقوق بشر جنایتهای کثیری در دنیا مرتکب شدند.